Как да си приготвим домашен кашкавал?
Автор: Десислава Томева 17:15 / 04.11.2024Коментари ()2927
©
По-хубаво от домашното няма, затова днес ще ви покажем как да си направите домашен кашкавал вместо купувате боклуци пълни със сухо мляко и съставки с неизвестен произход. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg. В момента по магазините цените на кашкавала се движат в широки граници- зависи от фирмата и града. На места – любимият за българската трапеза продукт, достигна невъзможни за джоба ни цени.

Необходими продукти за домашен кашкавал:

– прясно мляко - 4 л

– сол - 4 с.л.

– мая - 15 капки за сирене

– лимонена киселина - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта. Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете. Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.


Още по темата: общо новини по темата: 450
31.10.2024 Експерт: Ресторантът е лукс
23.10.2024 Ако си намерите сирене за 10 лв., то със сигурност не е качествено
23.10.2024 В Нидерландия зрял 90 дни кашкавал струва 22 лева, в България е двойно по-скъп, а срокът на зреене е 45 дни
23.10.2024 Некоректните търговци имат повод за притеснение
21.10.2024 Цените на саламите ще скочат, ако станат качествени
18.10.2024 До 4 евро се продава масло на Запад. У нас същата марка в големите хранителни вериги е между 7 и 12 лева
предишна страница [ 1/75 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kak-da-si-prigotvim-domashen-kashkaval-2324988
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.