80 сантиметра нов сняг блокира Пампорово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 23.03.2007Коментари ()1715
©
Километрични колони от автомобили са задръстили проходите Превала и Пампорово заради падналата 80 см. снежна покривка. Хиляди туристи са блокирани в хотелите на зимния курорт и не могат да бъдат извозени до летищата. Част от чужденците са изпаднали в паника и настояват туроператорите да ги транспортират с хеликоптери, научи Дарик. Лошите метеорологични условия изключват подобен вариант, уточниха от най- близкото летище Пловдив. Екипи на Гражданска защита и Областно пътно управление полагат усилия да нормализират движението. Осигурени са медицински бронетранспортьори за извозване на нуждаещите се от спешна помощ.

Евакуирани са обитателите на жилищен блок в град Неделино, където заради паднала подпорна стена, има опасност сградата да се срути всеки момент.

46 села в Смолянска област са без електричество, след падналите проливни валежи, потвърдиха от Гражданска защита- Смолян. Без ток е и цялата Община Чепеларе. Захранването на най- важните административни и стопански сгради става с дизелови агрегати. Местната управа призова гражданите да участват в доброволните екипи за овладяване на ситуацията.

40 къщи в смолянското село Търън са с отнесени покриви. До близкото село Чепинци няма никакъв достъп заради придошлата река, която е заляла подходите към селото и съборила няколко моста по пътя си. От областна управа Смолян съобщиха, че се прави всичко необходимо за нормализиране на обстановката в региона. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/80-santimetra-nov-snyag-blokira-Pamporovo-25306
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.