Водата в село Васил Левски с коли бактерии
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:10 / 13.08.2007Коментари ()1047
Карловското село Васил Левски се снабдяваспитейна вода чрез водоноски, тъй като водата в селото не е годна за пиене, съобщи за Дарик инж. Петър Бояджиев, зам.-управител на ВиК – Пловдив. Водата край селото бе замърсена от труповете на 19 коня, които бяха намерени във вододайната зона. Изцяло без вода са 4 къщи, които се снабдяват от дерето, в което са пропаднали конете при бурята.

Не е възможно труповете на животните да бъдат извадени, трудно ще бъде и разлагането им, защото температурата на водата там е 2 градуса, обясни инж. Бояджиев. Той уточни, че водоснабдителното дружество е предприело необходимите мерки за почистването на района и ежедневно се вземат проби от водата за изследвания, като качеството й се следи и от РИОКОЗ. Разпоредено е засилено хлориране на водите.

Последните проби показват наличие на колибактерии, което означава, че водата е негодна за пиене. Селото се захранва и други водоизточници, които не са замърсени.

От ВиК призоваха до излизане на официално съобщение водата да не се пие, а да се използва само за хигиенни нужди. Дружеството ще помести официални съобщения на сградата на кметството във Васил Левски и в сайта на ВиК - http://www.vik.bg, след като излязат две добри последователни проби, подчерта инж. Петър Бояджиев. Информацията е на Дарик ардио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vodata-v-selo-Vasil-Levski-s-koli-bakterii-30738
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.