Пловдивски млади готвачи показаха уменията си на национално състезание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 29.11.2011Коментари ()2996
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 18. 11. 2011 ученици от 25 професионални гимназии по туризъм от цялата страна премериха сили в ХV-то Национално състезание на АУРХБ - "Кулинарна импресия-Варна 2011". Сред участниците бяха и представители на ПГТ "Проф.д-р Асен Златаров"-гр.Пловдив.

Надпреварата беше в няколко професионални области: "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад сладкар", "Най-добър млад барман", "Най-добър млад сервитьор - сомeлиер". В непосредствена близост до морския бряг още от сутринта в кухните на един от големите хотели в курорта Златни пясъци се носеха опияняващи аромати. 

Младите готвачи имаха задача да приготвят предястие, основно ястие и десерт. Участниците според вкуса си бяха избрали различни рецепти, с които успяха да впечатлят журито, съставено от опитни готвачи. Борис Ковачев от XI в показа усет за съчетаване на продукти и представи новаторски идеи. Той работи в екип със сервитьор-сомелиера. Красимира Казакова от 12 а клас сервира приготвените ястия и предложи най-подходящите вина на гостите. Презентацията на вината и комуникацията с гостите се осъществи на английски език.

Най-много публика успяха да съберат атрактивните изпълнения на бъдещите бармани. Задачата на състезателите беше да приготвят по два коктейла. 

Най-сложна беше задачата на сладкарите. Те имаха на разположение 30 вида продукти, от които трябваше да измайсторят десерт. Участниците бяха оценявани не само за крайните резултати, но и за оригиналност, техника на изпълнението, вкусови качества и хигиена на работното място.

Димитър Георгиев от XII ж грабна първото място в тази област. Той разкри със замах своя професионализъм в действие. Журито беше категорично, че нивото му е високо, а подготовката на младия сладкар отлична.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Plovdivski-mladi-gotvachi-pokazaha-umeniyata-si-na-nacionalno-sustezanie-308835
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.