ОбС - Пловдив гласува промени в местните такси за следващата година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:39 / 17.11.2004Коментари ()1424
Инвалидите със загубена работоспособност от 75 до 100% ще заплащат 50% от такса "Смет", без да е необходима регистрация в "Социално подпомагане", реши Общинският съвет в Пловдив на днешното си заседание по предложение на "Коалиция за България".
Одобрено беше и предложението на кмета д-р Чомаков необитаеми и новопостроени имоти да не се облагат с такса смет през следващата година. Техните собственици трябва да подадат декларации в данъчното подразделение и удостоверения за изключени ток, парно и вода.
За да могат фирмите навреме да решават дали ще заплащат такса смет според количество отпадъци или данъчна оценка и подават заявките си, ОбС реши план-сметките да се изготвят в срок до 30 октомври, докато досега той беше с месец по-дълъг.
1 млн. от приходната част на бюджета за настоящата година от продажба на общински имоти ще бъдат заделени за Белодробната болница "Кудоглу", реши още местният парламент. Необходимите за разрешването на финансовата криза в общинските лечебни заведения още близо 15 млн лв. кметът д-р Чомаков трябва да поиска от излишъците на държавния бюджет. За това го задължиха общинските съветници още на вчерашното извънредно заседание.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/ObS-Plovdiv-glasuva-promeni-v-mestnite-taksi-za-sledvashtata-godina-3089
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.