Гласуваха пари за ремонти на улици, читалища в община "Марица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:25 / 19.08.2007Коментари ()1150
Средства за ремонти на улици, читалища и за климатици на кметствата на пет села гласуваха общинските съветници в Община „Марица" при актуализацията на общинския бюджет.

Близо 33 хил. лева бяха гласувани за улични ремонти в селата Войсил, Костиево, Ясно поле, Труд и за пътя между Царацова и Бенковски. Гласувани бяха също средства за ремонт на кметството в село Войсил и 2000 лв за стадион в Костиево. 27 хил. лв. от фонд „Бедствия" на общинския бюджет ще отидат за мостови съоръжения в Строево.

Съветниците гласуваха също 4000 лв. за обзавеждане на читалището в село Динк, което от кръчма стана културна институция.

Ще бъдат дадени и 10 хиляди лева за строителен надзор на фирма „Пловдив инвест" за изграждане на пътя към индустриалната зона на с. Радиново и завода на „Либхер". Тези дни общината подписа договор за изграждането на пътя на стойност 1,730 млн.лв.. Очаква се до десетина дни строителството да започне, каза кметът на „Марица" Запрян Дачев.

От 1 септември ще започне и изграждането на път между Ясно поле и Раковски. 350 хил. лв. ще струва на община „Марица" нейния 3-километров участък от пътя, другата част ще се гради от община Раковски, каза Дачев. Кметствата на пет села ще получат климатици, решиха още общинските съветници. Това са Радиново, Калековец, Крислово, Манолско Конаре и Динк.  Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Glasuvaha-pari-za-remonti-na-ulici-chitalishta-v-obshtina-Marica-30970
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.