Представят резултатите от проучването на топлоцентрала с биомаса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:11 / 23.08.2007Коментари ()1050
Работна среща на тема "Резултати от Проучването за изпълнимост на публично-частно партньорство (ПЧП) за топлоцентрала с гориво биомаса за община Смолян" ще се проведе днес от 9.30 часа в община Смолян.


На срещата ще бъдат представени резултатите от съвместната работа на експерти от община Смолян и Агенция "Австрийски федерални гори". Обект на проучването е възможността за използване на възобновими енергийни източници (биомаса) за производство на топлоенергия, и потенциално изграждане на система за централизирано производство и доставка на топлоенергия за обществените сгради и частните жилищни сгради в град Смолян, съобщиха от общината.


В работната среща ще вземат участие Меглена Плугчиева, посланик на Република България в Германия, Искра Михайлова, заместник-министър на МРРБ, Таско Ерменков, изпълнителен директор на Агенция за енергийна ефективност, представители на Националното управление на горите, Майкъл Сутер, ръководител на Агенция "Австрийски федерални гори - Консултации", Кристиан Рормозер, управляващ директор на "Електричество и топлина от дървесина" ООД, Кристиан Сузан от Агенция "Австрийски федерални гори", както и експерти от община Смолян и заинтересовани лица. Информацията е на радио "Фокус" - Смолян.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Predstavyat-rezultatite-ot-prouchvaneto-na-toplocentrala-s-biomasa-31136
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.