Стартира кампания "Не карай пил !"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 29.08.2007Коментари ()1317

Българската Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки (АПВТСН) стартира кампания "Не карай пил!". Откриването на кампанията ще стане с пресконференция в хотел "Санкт Петербург" в петък от 11 часа.

Програмата получи пълното съдействие от Министерство на вътрешните работи и областна дирекция "Полиция" Пловдив и ще протече в три етапа – Пловдив, София и страната.

Асоциацията обединява най-големите български и представени на българския пазар международни производители и търговци на спирт и спиртни напитки. АПВТСН е член на Европейската конфедерация на производителите на спиртни напитки (CEPS), най-влиятелната браншова организация в ЕС, която работи съвместно с Европейската комисия по ограничаването и контрола срещу злоупотребата с напитки, съдържащи алкохол.
Една от основните задачи на асоциацията е да налага отговорната консумация на напитки, съдържащи алкохол. Изключително голяма стъпка в тази насока е приемането от страна на АПВТСН на хартата на CEPS за отговорна консумация

През месец май 2007 г. АПВТСН беше одобрена от Европейския форум за отговорна консумация (EFRD) за провеждането на програма, насочена към ограничаване на шофирането след употреба на напитки, съдържащи алкохол. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на EFRD, Брюксел.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-kampaniya-Ne-karai-pil--31403
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.