Гергов ще възражда синия Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 31.08.2007Коментари ()4017
© Plovdiv24.com
Бизнесменът Георги Гергов ще опита да обедини наново десните в Пловдив. Това стана ясно, след като местната организация на БСП отказа открито да застане зад него. След инфарктно заседание късно в сряда местните червени вождове се приклеха във вярност на Захари Георгиев, който вече на два пъти се провали като кандидат-кмет. Решението обаче най-вероятно ще разцепи левите симпатизанти. Отсега е ясно, че битката за града ще се води в дясното между Гергов и кандидата на ГЕРБ Славчо Атанасов.

Совалките на Георги Гергов вчера започнаха от "Врабча", където е бил приет лично от царя. Срещата продължила близо час. "Гергов ни представи визията си за развитието на града.

Гаранции, че ще го подкрепим обаче не сме давали", заяви след нея шефът на предизборния щаб на НДСВ Милен Велчев.

Самият Гергов окачестви разговора като "положителен", но в същото време обяви, че още не е взел решение дали да се кандидатира. "Ще кажа до 10 септември. Аз не съм политик, имам бизнес и трябва да намеря кой да го управлява - най-вероятно ще са синовете ми", заяви той. Гергов добави, че влизането му в политиката ще "слезе с три стъпала назад", но трябвало да се мисли за доброто на пловдивчани. 

Освен подкрепата на НДСВ Гергов ще търси и рамо от структурите на СДС и Демократическата партия в Града под тепетата. Негови приближени обаче твърдят, че се надява също и на благосклонността на БСП по време на кампанията.

Гергов има традиционно добри отношения с БСП и президента, така че се надява част от червения актив в Пловдив да го подкрепи въпреки кандидатурата на Захари Георгиев.

Междувременно вчера сутринта настоящият кмет Иван Чомаков обяви официално, че няма да се бори за трети мандат. Информацията е на вестник "Стандарт".



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gergov-shte-vuzrazhda-siniya-Plovdiv-31465
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.