Наркодилър от Пловдив осъден на 13.5 години затвор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 01.12.2004Коментари ()902
Наказание от тринадесет години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 170 хил. лева постанови Пловдивският окръжен съд спрямо Тодор Янков (26 год.). Той е признат за виновен в това, че на 23 март 2004 год. в гр. Пловдив е направил опит да разпространи наркотично вещество хероин на обща стойност 88 лв., съобщи пресцентърът на Съдебната палата. В момента подсъдимият е в затвора в Пловдив с мярка за неотклонение “задържане под стража”.
На 23 март тази година е получен сигнал, че мъж разпространява наркотици на последната спирка на автобус № 26 в кв. “Изгрев”. Полицейските служители предприели акция по залавянето му. Около 21 часа те забелязали, че лице, отговарящо на описанието, се приближава към спрял автомобил и се готви да поде нещо през прозореца. Органите на реда включват сигналната лампа на патрулния автомобил и се насочват към него, за да го задържат. Независимо от опита за бягство, Янков е заловен. По време на преследването той хвърлил на земята кибритена кутийка, която по-късно е открита. Експертизата установява, че в нея има 14 бр. пакетчета тип ”писмо”, съдържащи хероин.
Досега подсъдимият е осъждан два пъти за кражби. Присъдата не е влязла в сила и подлежи на обжалване в петнадесетдневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Narkodilur-ot-Plovdiv-osuden-na-135-godini-zatvor-3287
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.