Захари Георгиев ще лобира за Пловдив в Брюксел
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 02.10.2007Коментари ()1511
© Plovdiv24.com
Пловдивският народен представител и кандидат за кмет на "Коалиция за Пловдив" Захари Георгиев ще запознае бизнесмени от Белгия с възможностите за инвестиране в град Пловдив по време на посещението си в Брюксел, Антверпен и още няколко белгийски града, научи Plovdiv24.com.

Лидерът на пловдивските социалисти ще обсъди с белгийски бизнесмени и политици възможностите за изграждане на логистичен център на летище "Пловдив". По този начин летището ще се превърне във важен център за превозване на товари , за тяхното съхранение може да се използват складовите бази в град Пловдив. Подобно съоръжение ще привлече огромен брой инвеститори, които не само да трасферират, но и да произвеждат стоки в района. С подкрепата на правителството може да се намери оптималната форма за финансиране на проекта, който да включва участие на държавата, Община Пловдив, стратегически инвеститори и европейски средства от Оперативна програма "Транспорт", подчерта Георгиев.

Кандидатът за кмет на Пловдив Захари Георгиев ще посети Белгия на 3 и 4 октомври, където ще с срещне с премиера на Валония Руди Демод, с кметът на Брюксел Фреди Тилеманс , с бизнесмени от антверпен и с председателя на групата на социалистите в Европейския парламент Мартин Шулц.

Пловдив трябва да разшири своята територия като община, защото амбициите ни за голям и силен икономически център, не могат да се реализират в сегашните му граници. Не е целесъобразно съществуването на община „Родопи" и „Марица" в сегашния им вид. Те трябва да станат част от голямата пловдивска община, допълни Захари Георгиев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zahari-Georgiev-shte-lobira-za-Plovdiv-v-Bryuksel-32991
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.