Васил Згуров: Има решения за проблемите на район „Западен”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 04.10.2007Коментари ()4880
©
Кандидатът за кмет на „Десен Алианс за Пловдив" за Район „Западен" иска статут на парк за градина „Ружа" и спазване на мораториума за строителство в зелените площи.

Аз и моят екип съвместно с общинската комисия по безопасност на движението сме разработили промяна на маршрута на междуградските автобуси. Шумът и натоварването по ул. „Царевец" ще се оправи, като движението на междуградските автобуси се отклони от бул. „Пещерско шосе" по бул. „Копривщица", заяви кандидатът на „Десен Алианс за Пловдив" за кмет на Район „Западен" Васил Згуров. Днес той участва в дебат за основните проблеми в района и как те могат да се разрешат.

Свързването на район Западен с район Южен при затворения сега прелез в края на улица „Царевец" трябва да се осъществи с изграждане на пътно-комуникационно съоръжение, за да се улесни придвижването на гражданите при двата район, тъй като сега са транспортно изолирани един от друг.

Ключов въпрос за районната администрация е и подлезът на квартал „Прослав", до мандрата на „Филипополис", който при по-силен дъжд се наводнява и не само автобусите на градския транспорт, но и личните автомобили на гражданите не могат да минават оттам, каза още Згуров. Решението, което предлагам, е изграждане на транспортно комуникационно съоръжение на мястото на затворения прелез на ул. „Елин Пелин", изграждане на защитна дига между настоящия подлез и реката, но докато обезпечим финансово този мащабен проект, ще подменим старата помпа с по-мощно съоръжение, подчерта кандидатът за кмет от „Десен Алианс за Пловдив". В състояние съм да привлека средства от европейските фондове, а там, където свършват пълномощия на районен кмет, ще търся съдействие от по-висшите инстанции, обясни Згуров.

Според него предизборна програма не се прави с измислени тези. За да напиша своята програма, съм се срещал с гражданите и съм обсъждал техните проблеми, подчерта Згуров. За четири години като главен инспектор в отдел "Екология", заместник-кмет и секретар на Район „Западен" хората знаят какво съм направил - факт е, че зелените площи вече се поддържат по-добре, улиците се разчистват от старите автомобили, а опасните дървета, които разбиват тротоарите, започват да се изкореняват, добави той.

Згуров обясни, че стилът му на работа изисква да се запознава отблизо с всеки възникнал проблем, затова най-сериозната му задача като кмет на „Западен" е да се грижи за благоустройството на района. Освен, че трябва да се поддържат междублоковите пространства, ще предложа градина „Ружа" да получи статут на парк, както и да се спазва мораториума за строителството върху зелени площи, каза кандидатът на „Десен Алианс за Пловдив" за кмет.

 

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vasil-Zgurov-Ima-resheniya-za-problemite-na-raion-Zapaden-33091
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.