Гроздето в Пловдивския регион с по-ниска захарност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 08.10.2007Коментари ()1317
© phys.uni-sofia.bg
Гроздето в Пловдивския регион е с чувствително по-ниска захарност, отколкото в други райони.

„Докато в Хасковско, Свиленградско и около Любимец гроздето достига 24 % захарност, в Пловдивско тя е едва 22%", обясни пред „24 часа" директорът на „Винзавод Асеновград" Йордан Стефанов.

Въпреки ниската захарност Пловдив е на второ място в страната по количествата изкупено грозде. Рекордьор е Бургаският регион с 32 586 тона, Пловдив е веднага след него с 24 328 тона, следван от Сливен с 20 687 тона.



Източник: в."24 часа - Пловдив"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Grozdeto-v-Plovdivskiya-region-s-po-niska-zaharnost-33205
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.