Николай Караиванов: Неграмотността и безработицата раждат престъпност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 08.10.2007Коментари ()2823
©
Какви са основните проблеми на района и как могат те най-бързо е ефективно да бъдат решени. Това обсъди днес Николай Караиванов кандидатът на коалиция „ДА за Пловдив" /СДС, ДП ЕДП, Съюз на репресираните/ при среща с граждани от район Северен.

Предизборния щаб на ул. "Васил Левски" № 14 събра много пловдивчани, дошли да споделят тревогите си, една от които се оказа - строителството на незаконните къщи от близката ромска махала и плащането на сметките за бита.
„Смятам, че по-големият проблем са мизерните условия, в които тези хора живеят и точно тук виждам активната роля на общината. Благоустрояването на квартала образователните програми, които могат да стартират с европейски проекти, са единственият начин да започнем да решаваме този проблем.", каза Николай Караиванов. Чрез г-жа Мария Капон се свързахме с г-жа Ливия Ярока от Европейския парламент, и обсъждаме програмите, по които е възможно да получим съдействие за хората от малцинствените райони. „Защото неграмотността, безработицата и мизерията раждат престъпност.", според Караиванов.


Възрастна жена, дошла специално за срещата, попита: „Как ще се подобри градския транспорт? За мен това е много важен въпрос, защото съм инвалид, а и живея сама?"
Кандидатът на „ДА за Пловдив" отговори, че ще бъдат въведени автоматизирани системи за организация и контрол на трафика, ще се изградят нови спирки със съоръжения за хора в неравностойно положение и ще се монтират електронни таймери за отчитане времето за пристигане; ще се въведе система за управление и контрол на транспорта /GPS система/.", допълни кандидатът на десницата.
На срещата беше обсъдена и конкретната програма за развитие на района, която включва ремонтиране на уличните платна и тротоарните настилки, облагородяване на междублоковите пространства, зелените площи и детските площадки, определяне на зони за паркиране и движение на автомобилите, въвеждане на стриктен контрол при сметосъбирането и поддържането на чистотата, премахване на незаконните пазари и сергии на ул. Стара планина.
Един от мащабните проекти е свързан с ремонт и реконструкция на надлеза на Карловско шосе, Реконструкция и разширение с 600 паркоместа на бул "България", възстановяване на всички детски и спортни площадки.


„Наша основна цел ще бъде да върнем подобаващото се място на Пловдив по всички икономически показатели.", заяви кандидатът за кмет на коалицията за район Северен Светозар Гледачев. „Най-важното за нас ще бъде да увеличим доходите на пловдивчани. Смятаме, че в нашите възможности е да постигнем минимум два пъти увеличение на работната заплата. Управлението на Пловдив може да работи за привличане на чужди инвестиции. В града има чужди сериозни и образоване хора, които могат да работят на световно ниво.", допълни кандидатът за районен кмет.

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nikolai-Karaivanov-Negramotnostta-i-bezraboticata-razhdat-prestupnost-33238
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.