Стоян Копралев: Директорите на горски управления оказват натиск за прекратяване на стачката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 08.10.2007Коментари ()1285
"Регионалните началници оказват натиск върху местните директори на лесничействата за прекратяване на стачката без да е подписано национално споразумение", каза Стоян Копралев, главен експерт в Регионалното управление по горите в Пазарджик и председател на стачния комитет.

"Днес от 10.00 часа в Регионалното управление по горите в Пазарджик се проведе събрание на регионалните началници и директорите на лесничействата. Началникът на регионалното управление по горите в Пазарджик Мехмед Велият беше уведомен, че стачните действия няма да бъдат прекратени преди да е подписано споразумение", допълни Копралев. От 15.00 часа в София започва заседание на националната контактна група, в която участват КТ "Подкрепа" и КНСБ с представители на Държавната агенция по горите. Надяваме се да постигнем споразумение, допълни синдикалистът. "В Пазарджишка област ефективно стачкуват всички лесничейства, символичен е протестът само на дивечовъдните станции.

Днес само лесничейство Чехльово не стачкува, поради грешка в уведомлението на стачния комитет, но от утре и там стачката ще бъде подновена. По решение на стачния комитет в Батак днес въпреки ефективния протест ще бъдат раздавани дърва за огрев на социално слабите хора в Батак", уточни Копралев.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Stoyan-Kopralev-Direktorite-na-gorski-upravleniya-okazvat-natisk-za-prekratyavane-na-stachkata-33246
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.