Криминализират предлагането на храни с изтекъл срок на годност?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 02.03.2012Коментари ()2668
© Plovdiv24.bg
БАБХ ще поиска законодателна промяна - криминализиране на предлагането на храни с изтекъл срок на годност на пазара и нарастване на глобите за това няколко пъти. Това съобщи на пресконференция директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Йордан Войнов. От 50 до10 000 лева за юридическо лице са глобите сега, каза д-р Войнов. При бизнес, при който се превъртат стотици милиони левове, са незначителни 10 000 лева. Всеки ще ги плати и ще продължава по същия начин, каза директорът на Агенцията. 

Войнов каза още, че във връзка с тиражираната в медиите тема за бонусите - в БАБХ са раздадени 77 000 лева за цялата страна, като най-високата сума е 945 лв., а най-ниската е 1.70 лв. Той лично не е взел нито лев. Ако падне допълнителното материално стимулиране при актовете, то тогава ще се върнем на старата система на заплащане, каза директорът на пловдивската дирекция д-р Светозар Василев. 

Тогава инспекторите отново биха станали податливи на подкуп, тъй като те всеки ден са подложени на натиск от тези, които не са изрядни и въртят много пари. При сегашното съществуване на допълнително материално стимулиране броят на актовете за тази година са се увеличили с 10 пъти, каза Василев.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kriminalizirat-predlaganeto-na-hrani-s-iztekul-srok-na-godnost-333441
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.