Учителки от Пазарджик помолиха премиера Станишев за съдействие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 10.10.2007Коментари ()2705
Две учителки от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик помолиха министър-председателят Сергей Станишев за съдействие за решаване на проблема с учителските заплати. Двете близначки Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинава изчакаха да приключи срещата на премиера с лекарите от Многопрофилната болница в Пазарджик и се обърнаха към него с апел да помогне на учителите.

„Инициативата ни е лична, не сме упълномощени от никого", каза за радио "Фокус" - Пазарджик Милена Гълъбинава, която е учител по математика в Професионалната гимназия по икономика в града, а сестра и Албена е учител по физика и информационни технологии в същото училище. "Искаме да помолим господин Станишев като човек и като премиер", допълни Милена Гълъбинова. Тя обяви гладна стачка и гладува повече от седмица, но по настояване на близките си прекрати тази форма на протест.

Двете сестри успяха да разговарят със Станишев, който им обеща че ще направи възможното за решаването на проблема със заплатите на учителите, но заедно с това министър-председателят уточни че става дума за много средства.



Източник: радио "Фокус" - Пазарджик


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Uchitelki-ot-Pazardzhik-pomoliha-premiera-Stanishev-za-sudeistvie-33353
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.