Изцяло обновена детска градина ще бъде открита в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 06.12.2004Коментари ()1385
100 деца от 4 възрастови групи вече са записани в обновената детска градина “Мир” на ул. “Знаме” 2. Лентата след реконструкцията ще пререже д-р Иван Чомаков на 8 декември (сряда) в 10.30 ч., съобщиха от пресслужбата на общината.
Основният ремонт на сградата е наложен преди две години поради лоши хидро-геоложки условия и отчасти некачествен строеж. В края на 2002 г. с конкурс за изпълнител е определена “Луксор”АД. Ремонтът започва в началото на 2003 с укрепване на носещата конструкция на пропадналата източна част на сградата. Извършено е сондиране и направа на изливни пилоти. В общата част на конструкцията са извършени ремонт на носещите елементи, подмяна на дограма (новата е напълно съобразена с изискванията за енергийна ефективност), топлоизолация е изградена и на стените. Сградата е боядисана, подменени са подовите настилки. Успоредно с този ремонт е извършена рехабилитация на помпената станция и на цялата отоплителна система. Важна част от реконструкцията е работата по кухненския блок, който е бил в окаяно състояние. Сега е напълно обновен и оборудван със съвременна техника, позволяваща качествена подготовка на храната.
За конструктивния ремонт, оборудване и обзавеждане са усвоени около 350 000 лв., а за ремонта на кухненския блок с решение на ОбС допълнително са заделени 60 000 лв. Към основния ремонт с 38 000 лв., осигурени от СУСОФ, е подновена вертикалната планировка – напълно обновени са пясъчниците и навесите към тях, басейна, детския летен театър, алеите, оградите и площадките в двора на детската градина.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izcyalo-obnovena-detska-gradina-shte-bude-otkrita-v-Plovdiv-3355
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.