Спас Гърневски се срещна с представители на Здравния синдикат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 17.10.2007Коментари ()2119
© Plovdiv24.com
Забравете изборите, след 10 дни те ще са минало. Независимо какво ще се случи на 28 октомври, в новия Общински съвет трябва да работим заедно, за да изправим на крака здравеопазването в Пловдив Това заяви кандидатът за кмет на „Демократи за силна България" Спас Гърневски на среща с представители на Здравния синдикат в града. Според него чрез едно силно лоби в местния парламент, съветниците на ДСБ ще успеят да прокарат решения, които са важни за всички пловдивчани.

На срещата присъстваха лекари от МБАЛ „Свети Мина" и „Свети Панталеймон", Онкологичния диспансер и Кръвния център и медицински персонал от детските ясли. Кандидатът за кмет на ДСБ представи пред тях гражданско-политическата си формула за управление на Пловдив.

Ще работим с гилдиите - така не само ще разбием олигархичния модел, но ще отворим града за инвестиции и ще помогнем на хората да просперират, обясни Гърневски. Според него един кмет не може да е компетентен по всички въпроси, които засягат общината. Той не трябва да се изживява като бог, а да е реален човек, стъпил здраво на земята. Кмет, който открито изслушва и приема всяка добра стратегия за развитие на Пловдив. Аз съм готов да работя по този начин за града и за всички пловдивчани, каза Гърневски.

По всички въпроси, свързани със здравеопазването той ще се консултира само с експерти в тази област. Моята предизборна програма е ясна - кметът става капитан на градския отбор и привлича най-добрите професионалисти, без значение от тяхната партийна принадлежност, подчерта Гърневски. Ако бъде избран за кмет, той ще назначи представител на Здравния синдикат за свой заместник. Така лекарското съсловие, а не партийните централи, ще следи отблизо доколко ефективна е нашата работа в Общината, каза Гърневски.

Нуждаем се от прозрачно управление точно сега, когато предстои общинските болници да се приватизират. Държавата не дава отговор как ще стане това, но аз съм категорично против публично-частното партньорство по схемата на Гергов и договорките му с Общината за Пловдивския панаир. Защото не искам на мястото на болниците, помощните звена и свободните зелени площи да изникнат молове и търговски центрове, заяви Гърневски.

 



Още по темата: общо новини по темата: 518
24.01.2009 »
31.12.2007 »
10.12.2007 »
12.11.2007 »
09.11.2007 »
09.11.2007 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Spas-Gurnevski-se-sreshtna-s-predstaviteli-na-Zdravniya-sindikat-33625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.