Одобрени са договорите за продажба на тютюневите фабрики в Тополовград и Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:28 / 09.12.2004Коментари ()734
Надзорният и Управителният съвет на "Булгартабак Холдинг" одобриха договорите за покупко-продажба на „Тополовград-БТ” АД и „Първомай-БТ” АД. Очаква се договорите да бъдат подписани до края на следващата седмица, съобщиха от пресслужбата на тютюневия холдинг.
„Тракия табак” ЕООД беше класирано на първо място в конкурса за „Тополовград-БТ” АД. Предмет на предстоящата сделка ще бъдат 217 998 броя акции, представляващи 85,87% от капитала на дружеството. Договорената покупна цена е в размер на 600 000 (шестстотин хиляди), лева. 100 % от сумата ще бъда платена в деня на подписването на договора. Купувачът се задължава да погаси или уреди всички просрочени задължения на дружеството в срок от 3 месеца от придобиването на акциите. Към 30.09.2004г. краткосрочните задължения на „Тополовград-БТ” АД са в размер на 217 хил. лв. Общо поетите задължения са в размер на 334 хиляди лева.
ЕТ „Заара-Янчо Иванов” беше класиран на първо място в конкурса за „Първомай-БТ” АД. Предмет на предстоящата сделка ще бъдат 204 292 броя акции, представляващи 85,68% от капитала на дружеството. Договорената покупна цена е в размер на 390 000 (триста и деветдесет хиляди) лева. 50 % от цената ще бъде платена в деня на подписването, останалите 50 % в 14 –дневен срок. Прехвърлянето на акциите ще бъде извършено чрез блокова сделка на БФБ. Купувачът се задължава да погаси или уреди всички просрочени задължения на дружеството в срок от 3 месеца от придобиването на акциите. Към 30.09.2004г. краткосрочните задължения на „Първомай-БТ” АД са в размер на 730 хил. лв. Общо поетите задължения са в размер на 1 189 хил. лева.
Купувачите се задължават в срок от три години, считано от датата на придобиване на собствеността върху акциите да не променят предмета на дейност на дружествата и да не прекратява дейността им, както и да поемат всички социални задължения съобразно колективните трудови договори, действащи в предприятията.
Акциите на „Булгартабак-Холдинг” в тютюневите дружества: „Дулово-БТ” АД, „Дупница-БТ” АД, „Харманли-БТ” АД, „Исперих-БТ” АД, „Сандански-БТ” АД, „Смолян-БТ” АД и „Ямбол-БТ” АД ще бъдат продавани чрез търг с явно наддаване, съобщиха още от компанията. Желаещите да участват в търга, който ще се проведе на 15 декември, трябва да внесат депозит от 20 хил. лв.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Odobreni-sa-dogovorite-za-prodazhba-na-tyutyunevite-fabriki-v-Topolovgrad-i-Purvomai-3419
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.