В поделение 28 000 в Граф Игнатиево ще открият Център за чуждоезиково обучение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 30.10.2007Коментари ()1734
©
Церемония за откриването на Център за чуждоезиково обучение ще се състои утре, 31 октомври, в поделение 28 000 - Граф Игнатиево, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

На нея ще присъстват посланикът на Кралство Холандия в Република България Н.Пр. Вилем ван Ее, командващият ВВС генерал-лейтенант Симеон Симеонов и представители на Министерството на отбраната.

Центърът, който носи името на холандския авиоконструктор Антони Фокер, е оборудван с финансовата помощ на Министерството на отбраната на Кралство Холандия в размер на близо 24 000 евро. Той се състои от основна зала за обучение и зала за дистанционно обучение. Оборудван е със съвременна аудио-визуална техника, компютри и софтуер, които позволяват да се усвоят и развиват паралелно уменията за четене, писане, слушане и говорене на английски език. В него ще се обучават военнослужещи от авиобазата, които ежегодно участват в международни учения и в двустранни учебно-тренировъчни полети.

От 1999 г. Министерството на отбраната на Кралство Холандия е оказало финансово съдействие с близо 280 000 долара за оборудване на различни центрове за обучение и работа на военнослужещи от Българската армия и структури на Министерството на отбраната за постигане на целите на оперативната съвместимост.



Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-podelenie-28-000-v-Graf-Ignatievo-shte-otkriyat-Centur-za-chuzhdoezikovo-obuchenie-34306
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.