Приключи приемът на документи за директори на училища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 12.12.2004Коментари ()2462
Приключи приемането на документи за участие в конкурсите за директори на държавни училища. За 202 места са подали молби за явяване на конкурс общо 710 души в 28-те регионални инспекторати по образование, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Кандидатите за заемане на длъжността “директор” в Пловдив са 49, в Пазарджик – 16, Смолян – 24.
След 11 декември т. г. комисии по допускане на конкурс, назначени от министъра на образованието и науката, трябва да обявяват кои ще участват в конкурсите. Според правилата за провеждане на конкурси за заемане на длъжност “Директор” на държавно училище и на държавно обслужващо звено, кандидатстващите се явяват на писмен изпит, както и на събеседване. Писменият изпит във всички региони ще се проведе от 9.30 ч. на 29 декември. Кандидат-директорите ще решават тестови задачи и казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба в системата на образованието.
Регионалните инспекторати по образованието обявиха и конкурсите за длъжността “Директор” на общински училища и общински обслужващи звена. С конкурси предстои да се назначат общо 709 директори в страната. Кандидатстващите за ръководители на общински училища и обслужващи звена в системата на образованието ще се явяват на писмен изпит и на събеседване. Те също ще решават тестови задачи с въпроси по правни актове, регламентиращи сферата на средното образование. В Пловдив и региона ще се изберат 38 нови директори на общински училища.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Priklyuchi-priemut-na-dokumenti-za-direktori-na-uchilishta-3460
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.