Чепеларе посреща сезона с обновена база и атракции за туристите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 12.12.2004Коментари ()783
Стрелба с пушката на олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и нощно спускане с шейни ще са туристическите атракции през започващия зимен сезон в Чепеларе. До ски центъра "Мечи чал" ще пътува снежно влакче, а там любителите на снежния спорт ще разполагат с допълнителен 1200-метров влек с капацитет 500 човека на час, с три нови писти с обща дължина 5 км, с пътеки и трасета за моторни шейни и впрягове за кучета.
В резултат на съвместните усилия на общината и бизнеса Чепеларе се превръща в конкурентен туристически център, заяви кметът Тодор Бозуков при откриването на зимния сезон в курорта. По думите му 25% от бюджета на общината са вложени в инфраструктурни проекти, свързани с туризма, а в сектора работят около 70% от жителите на града. Над 400 хил. са общите инвестиции за развитие на ски туризма в Чепеларе.
Градчето вече разполага с 1400 легла в 15 хотела, 73 къщи и 5 хижи. Нощувката в хотелите по празниците ще бъде около 30 лв., а след 10 януари - около 20. Цената на картата за лифт е 16 лв., през коледната ваканция - 18, децата до 14 години ще ползват 50% намаление.
С фойерверки стартира и сезонът в Пампорово. За една година в курорта са вложени инвестиции за над 20 млн лв. С част от тях е осигурено пълно оборудване за изкуствен сняг. Поради забавянето на естествените снеговалежи машините вече са "строени" край пистите в очакване на първите чуждестранни туристи, които ще пристигнат на 18 декември.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Chepelare-posreshta-sezona-s-obnovena-baza-i-atrakcii-za-turistite-3463
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.