Георги Петканов: Съдът не е имал право да иска и да получи информацията от НСБОП за Доктора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:07 / 16.12.2004Коментари ()706
Свидетелството, което НБСОП издаде на Иван Тодоров – Доктора, е класифицирана информация. Съдът няма право да я получи. Това заяви министърът на вътрешните работи Георги Петканов, който се намира в Свиленград за преименуването на ГКПП с Гърция на Капитан Петко войвода.
Съдът е нямал право да иска и да получи тази информация – първо, защото тя е класифицирана и второ, защото делото срещу Иван Тодоров – Доктора е за грабеж, а исканото сведение е за контрабандна дейност. Освен това е нарушен редът за издаване и на получаване на тази информация. Петканов потвърди, че нито той, нито директорът на службата Валентин Петров, нито главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов са знаели за искането. Министър Георги Петканов коментира случая на ГКПП Капитан Петко войвода, който бе преименуван на специална церемония днес. Министърът положи и първия печат върху паспорта на излизащ от страната ни пътник. Информацията е на Focus news.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Georgi-Petkanov-Sudut-ne-e-imal-pravo-da-iska-i-da-poluchi-informaciyata-ot-NSBOP-za-Doktora-3554
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.