Силви Вартан гостува днес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:12 / 17.12.2004Коментари ()1870
Световноизвестната певица и актриса от български произход Силви Вартан днес ще гостува в Пловдив. Тя ще посети дома за деца "Рада Киркович" и ще дари медицинска апаратура на детската клиника към университетската болница "Свети Георги".
Силви Вартан ще се срещне с кмета Иван Чомаков, а по-късно през деня ще представи в Стария град автобиографичната си книга "Между сянката и светлината".
Винаги съм имала усещането, че животът ми се е докосвал до екстремните неща и че това е славянската страна от моя характер, каза певицата по повод книгата си. "Винаги всички е било или много светлина, или много сянка, или едната, или другата крайност. Ето защо имам нужда от светлина, движение, но също и от спокойствие и почивка". По думите на Вартан началото на кариерата й е било много силно и лудо "и си пасваше с моите 17 години", добавя тя. "Сега оценявам и премервам нещата много повече. Искам да премервам добре и приятелството, което ме свързва с хората, което е много обогатяващо".
За Силви Вартан семейството, децата, любовта и приятелството са най-важните неща в живота. Както е известно, тя осинови българско момиченце на име Дарина. По думите й Дарина е най-хубавото нещо в живота й през последните 15 години: "Тя е много добре, сега е 7-годишна, много интелигентно и хубаво момиченце. Дава ми много щастие", казва певицата. Дарина знае много добре, че аз се занимавам с нещастни деца, знае че е родена в България, че аз съм родена тук и че България е една допълнителна и още по-силна връзка между нас двете, каза Силви Вартан.
Родената през 1944 г. в България актриса и певица става световна звезда във Франция - страната, превърнала се в нейна втора родина. Едва 6-годишна тя участва във филмова екранизация на "Под игото", а две години по-късно се преселва във Франция. През 1961 г. Силви Вартан за първи път влиза в звукозаписно студио, снима се в няколко тв реклами и се появява на сцената на прочутата зала "Олимпия" в Париж. В началото на 60-те години тя издава сингли и албуми, като междувременно прави пробив и в киното, снима се в европейски филми, като "A Moonlight in Maubeuge" и "Just for Fun". В средата на 60-те години Вартан започва турнета в САЩ с цел превземане на американския пазар, участва в най-популярните по това време тв програми -"The Ed Sullivan Show", "Hullaballooh" и "Shindig". В резултат на това влиза в американските класации през 1967 година. През 2001 излезе сборен албум с 14 от най-големите й хитове, наречен "L'Essential".
През 90-те години Вартан посети няколко пъти родината си България. Последното участие на певицата на българска територия е концертът й в българското посолство в Париж преди месец. Нейният 60-годишен юбилей и 125-годишнината на дипломатическите отношения между България и Франция бяха поводите за концерта. Информацията е по БНР.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Silvi-Vartan-gostuva-dnes-v-Plovdiv-3563
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.