Наводнения, прекъснати пътища и обилен снеговалеж в Смолянско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 19.12.2004Коментари ()817
Поради непрекъснатите валежи, продължаващи второ денонощие, редица селища от Смолянска област пострадаха от наводнения и активизирани свлачища. Прекъснати са пътищата между някои села. 35-сантиметрова снежна покривка е натрупана в района на Пампорово, Рожен и Превала.
В село Киселчево е наводнена една къща в близост до реката, хората са евакуирани и няма опасност за тях, като е прекъснато електроподаването. Ако реката продължава да превишава нивото си, има опасност от прекъсване на моста, съобщи Focus news, цитирайки “Гражданска защита”- Смолян.
Затворен е пътят Смолян - Мугла поради активизиране на старо свлачище преди общежитието на Трудововъзпитателното училище. В момента се отстраняват щетите.
Няма телефонна връзка с община Баните и без ток е село Зорница в същата община.
В село Елховец, община Рудозем, е наводнена сградата на кметството. Прекъснати са пътищата за местното гробище и за село Витина, има опасност от пропадане. Махала Хаджарско също е откъсната от света, прекъснат е и пътят между Чепинци и махала Дурешка, наводнено е гробището на махала Долен Кокалеч. В село Корита поради паднала земна маса е скъсан водопроводът в селото и този за Мадан.
В община Неделино е затворен пътят за село Кочино поради паднала земна маса. Отрязании са пътищата към село Диманово и махала Раевци. В село Крайно силният вятър е съборил покрива на кметството.
"Гражданска защита" полага усилия за отстраняване на щетите. Вече е възстановено електрозахранването на чепеларското село Зорница. Хората са предупредени за опасността от повишаване нивото на реките.
Ако предприемате пътуване, задължително екипирайте автомобила си със зимни гуми и вериги, предупреждават от КАТ.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Navodneniya-prekusnati-putishta-i-obilen-snegovalezh-v-Smolyansko-3595
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.