Тестват новите спални вагони по жп линията Пловдив - Димитровград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:11 / 01.07.2012Коментари ()6525
© Bulfoto
От днес всички влакове по линията Пловдив - Димитровград могат да се движат със 160 км/ч. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалното откриване на жп отсечката.

"За да се развива една държава, трябват инвестиции в хората, в малките и средни предприятия и в инфраструктурата", каза еврокомисарят Хаан. "Днес, ние сме част от общото европейско пространство и се радвам, че можем да открием участък от трансевропейски коридор IV", допълни той. Според комисар Хаан това българско правителство успя да увеличи значително усвояването на средствата от ЕС. "България е признат и ценен член на Европейската общност.", каза Йоханес Хаан. Той гарантира, че в следващия програмен период ще има достатъчен бюджет за продължаване на проектите.

"Благодарение на съвместната ни работа над 220 млн. евро са инвестирани в железопътната ни инфраструктура и отговорно мога да заявя, че това трасе отговаря на всички европейски изисквания", каза министър Ивайло Московски. По думите му са изградени десетки надлези и подлези, поставени са шумозаглушителни стени, а 12 гари са напълно реновирани. "Историческата справка показва, че такива мащабни строителни дейности по железопътната инфраструктура не са били извършвани в нашата страна повече от 30 години", допълни министърът.

"На това трасе ще бъдат извършени и тестовете на новите спални вагони, които закупихме от Турция", каза Ивайло Московски. Той допълни, че това е пътят за модернизация на българския железопътен транспорт - повече такива проекти, проактивна позиция пред Брюксел и ясно формулирани приоритети. Министър Ивайло Московски изрази надежда, че и хората ще пазят новият обект, защото вандалските прояви и кражбите са огромен проблем за железопътната ни инфраструктура.



Още по темата: общо новини по темата: 42
26.09.2022 »
02.02.2022 »
07.01.2022 »
03.02.2021 »
14.10.2020 »
06.08.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Testvat-novite-spalni-vagoni-po-zhp-liniyata-Plovdiv-Dimitrovgrad-363314
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.