Крупен банков обир е извършен в Белфаст
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:48 / 21.12.2004Коментари ()1067
В столицата на Северна Ирландия Белфаст е извършен може би най-крупният банков обир в Обединеното кралство, съобщават британските медии, цитирайки полицейски източници. Неизвестните извършители, в продължение на денонощие държали като заложници семействата на двама банкови служители, са отмъкнали, по неуточнени данни, около 20 млн фунта стерлинги (близо 40 млн щ.д.) от банка Northern Bank, която се намира в центъра на града. Ръководството на банката е съобщило за "значителна сума".
В неделя вечерта престъпниците похитили семействата на двама сътрудници с високи постове в банката. Заложниците са освободени около полунощ в понеделник, когато вече било съобщено за обира. Най-вероятно няма пострадали.
Обирът е извършен в банковото отделение за операции с налични пари. Специалистите предполагат, че там са били съхранявани огромни суми поради разгара на коледното пазаруване. Освен това там са постъпвали нови банкноти, за да бъдат сортирани и разпределяни по другите клонове. На мястото на престъплението веднага са пристигнали екипи на службите за борба с организираната престъпност. Събрани са записите от всички охранителни камери.
В официалното изявление на банката се казва, че засега не могат да бъдат съобщени никакви подробности за хода на разследването.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Krupen-bankov-obir-e-izvurshen-v-Belfast-3639
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.