Доброволецът Варужан Апелян за проекта "Гражданско наблюдение"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 18.12.2007Коментари ()2582
Според  един от най-активните граждански наблюдатели Варужан Апелян, проектът на "Отворено общество" е особено важен за цялото общество и мотивацията му за участие в него е поради три основни акцента:

Двустранна полза. Благодарение на проекта обществото има информация за проблемите на задържаните и техните права в местата за задържане: правна помощ, медицинска помощ, храна и т. н. От друга страна е възможно да се видят и проблемите на служителите на полицията при изпълнението на служебните си задължения, произтичащи от недоброто материално и техническо обезпечаване на работните места, липса на специализирани помещения за работа и т. н.

Двустранно желание за положителна промяна. По време на проекта се наблюдават редица положителни тенденции. Многократно се е повишило доверието към гражданските наблюдатели и сред задържаните, и сред полицаите. В случая е изключително важно резултатите от проекта да бъдат устойчиви, което ни довежда до въпроса за неговото продължаване и след януари 2008 г.

Положителни промени в резултат на създалия се обществен дебат. Само три месеца след стартирането на проекта Общинският съвет е гласувал даряването на терена под Пето РПУ за нуждите на МВР, за да може на него да бъде изградена нова модерна сграда на полицейското управление. Неуспешни опити за това се правят от години.



Още по темата: общо новини по темата: 3
20.12.2007 »
18.12.2007 »
18.12.2007 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dobrovolecut-Varuzhan-Apelyan-za-proekta-Grazhdansko-nablyudenie-36410
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.