Красимира Александрова оглави ОбС Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 13.07.2012Коментари ()4737
©
Красимира Александрова от днес оглави ОбС Първомай. Общинският ръководител на ГЕРБ, която досега беше зам.-председател на местния парламент, беше избрана на редовната сесия с 12 гласа и така досегашният председател Дечко Петков, който беше и другата кандидатура за председателския пост, отпадна. 

"Благодаря за доверието, съзнавам отговорността, която поемам" - каза Александрова пред съветниците и обеща да работи в дух на комуникативност и прозрачност в интерес на местните хора.

До избора на нов председател на ОбС Първомай се стигна, след като групата на ГЕРБ и съветниците от коалицията "Промяна с Митко Хубинов" поискаха предсрочно прекратяване на пълномощията на Дечко Петков. Сред мотивите са и тези, че до този момент той не е свиквал Консултативния съвет и не изпълнява задълженията си като председател.

"Първото нещо, което ще направя, е още утре да запозная председателите на политически групи с отговорите на кмета по въпросите, които ГЕРБ му постави относно финансовото състояние на Общината, след което идната седмица ще инициирам среща между кмета и комисията, която ревизира дейността му. Ще насроча и Консултативен съвет, с който очаквам работата в ОбС най-после да потръгне в практически порядък", заяви новият председател на ОбС Първомай Красимира Александрова.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Krasimira-Aleksandrova-oglavi-ObS-Purvomai-366138
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.