Пловдив в челната тройка по брой констатирани нарушения на авторското право
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 31.12.2004Коментари ()1265
49 332 пиратски аудиовизуални, ауидомузикални продукти и софтуер са иззети от “Икономическа полиция” в цялата страна от началото на годината до началото на ноември. Това показва обобщена справка на Направление “Икономическа полиция” към ДНСП. От тях 31 583 са оптични и магнитни носители с музика и филми, 13 520 DVD с аудиовизуални записи и развлекателен софтуер, 3 459 аудивозуални и музикални носители, както и 770 компютърни конфигурации с качен на твърдия диск развлекателен и бизнес софтуер.
За периода са проведени 1068 специализирани полицейски операции по утвърдена от главния секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов програма. Проверени са 2 623 търговски обекта (сергии, магазини, Интернет клубове и клубове за електронни игри). В 897 от тях са констатирани нарушения, по които са образувани 72 преписки и са заведени 140 полицейски дознания. Образувани са и 4 следствени дела.
Най-голям брой нарушения са констатирани в София град и област, Бургас, Пловдив, Варна и Перник.
Служители на “Икономическа полиция” са оказали съдействие на държавни експерти от Министерство на културата при извършваните от тях 25 проверки за установяване на административни нарушения по Закона за авторското право и сродните му права.
Борбата против нарушаването на авторското право и сродните му права е основен приоритет в работата на “Икономическа полиция” в ДНСП, се посочва в справката. Съгласно промените на НПК от служителите и дознателите в икономическа полиция се водят бързи полицейски производства по тези престъпления.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-v-chelnata-troika-po-broi-konstatirani-narusheniya-na-avtorskoto-pravo-3763
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.