Форум обсъжда интегриран план за градско развитие на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 03.09.2012Коментари ()2013
© Plovdiv24.bg
Широк обществен форум ще се проведе утре, 04.09.2012 г., в хотел "Лайпциг". Събитието е свързано с пороекта "Интегриран план за градско развитие на Пловдив". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В пресконференцията от страната на възложителя ще вземат участие арх. Илко Николов - председател на ОбС Пловдив и инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет на Община Пловдив, а от страната на изпълнителя - арх. Белин Моллов.

Тема на форума е обсъждане на визията, стратегическите цели, приоритетите и зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив (ИПГВР - Пловдив), които след това ще бъдат внесени за приемане в Общинския съвет на 13.09.2012 г. Интегрираният план ще допринесе за определяне на посоката за развитие на града в съответствие с определени приоритети за възстановяване и доразвиване на определени градски зони или подсистеми на градската среда.

ИПГВР - Пловдив ще гарантира успешното участие на общината в усвояването на Структурните фондове на Европейския съюз в периода 2014 - 2020 г. Решаващо значение в процеса на разработването и прилагането на плана има навременното включване на всички ведомства, компании и организации, свързани с градското развитие.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Forum-obsuzhda-integriran-plan-za-gradsko-razvitie-na-Plovdiv-377865
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.