Общинският инспекторат глоби фирма, замърсяваща зелени площи в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 01.10.2012Коментари ()1286
©
Общинският инспектор глоби строителна фирма за замърсяване на зелените площи в район "Западен". Проверката се наложи след поредица от сигнали на живущи на ул. "Гергана" с номера 3, 5 и 7 за замърсяване на зелена площ със строителни отпадъци, уточни заместник-кметът на района Нонка Симеонова. 

След проверка на място представители на инспектората и г-жа Симеонова констатираха, че върху зелените площи между жилищния блок с цитираните номера и болница "Каспела" има нахвърлени строителни отпадъци - дървен материал. Уточнено бе, че се извършва ново строителство в болницата, за което е ангажирана фирма "Вай ми". 

На строителната фирма служителите на инспектората съставиха акт за установяване на административно нарушение. Документът ще бъде входиран в общинската администрация и той може да бъде обжалван в тридневен срок, след което се пристъпва към съставяне на наказателно постановление. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinskiyat-inspektorat-globi-firma-zamursyavashta-zeleni-ploshti-v-Zapaden-384482
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.