VII Международен фестивал на китарата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 03.10.2012Коментари ()1742
©
От 11 до 13 октомври за седми път Пловдив ще е домакин на Международния фестивал на китарата, организиран от Община Пловдив и включен в програмата на Есенен салон на изкуствата - Пловдив 2012. Проявата е едно от значимите международни културни събития и тази година ще се проведе в Драматичен театър.

През изминалите издания на фестивала участие взеха световноизвестни състави и солоизпълнители като Дейвид Рейнхарт квартет, Пол Гилбърт бенд, квинтет "Китарисима", Оскар Гузман, Олаф Ван Гонисен, Атанас Уркузунов и много други.

В първата вечер на тазгодишното издание на сцената на Драматичен театър ще видим Иван Лечев - Жан-Мари Екей проект. Общото помежду им е, че и двамата през годините са участвали със самостоятелни проекти в пловдивския Международен фестивал на китарата. Този проект е идея и е продуциран от Международния фестивал на китарата - Пловдив 2012. Заедно с двамата китаристи на сцената ще се качат Милен Кукошаров - клавишни, Веселин Веселинов-Еко - бас и Стефан Цеков - ударни инструменти.

На 12 октомври ще видим Роберто Фабри (Италия) и Китарно дуо Бернар Пирис-Бриджит Репитон (Франция). Първият е изключително активен като изпълнител, композитор, преподавател и желан член на жури в международни китарни конкурси по цял свят, а китарното дуо са най-излъчваните френски китаристи в радиоефира на Франция и Белгия.

Фестивала ще закрие Франсиско Берниер (Испания) и китарен квартет ЕОН от Италия. Франсиско Берниер е спечелил над 20 международни награди и е бил солист на много оркестри в Русия, Англия, Испания, САЩ и др., а членовете на Квартет Еон са завършили с най-високи оценки различни италиански консерватории и имат разнообразен музикален опит - от класическа музика през електронни жанрове до джаз и блус.


Още по темата: общо новини по темата: 1
09.10.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VII-Mezhdunaroden-festival-na-kitarata-v-Plovdiv-385106
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.