Откриват учебно-професионална кухня за обучение на младежи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:55 / 04.10.2012Коментари ()1129
©
Снимка: Архив
Днес, 4 октомври 2012 г., от 10 часа в КСУ "Св. Георги" в Пловдив ще бъде открита първата по рода си учебно-професионална кухня за обучение на младежи от рискови групи.

Обликът на учебно-професионалната кухня, съответстващ на всички европейски стандарти за хигиена и качествено обслужване, беше постигнат с целеви средства, отпуснати от бюджета на Община Пловдив както и със собствени средства на КСУ "Свети Георги". Обзавеждането с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 000 евро е дарение от Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин, представлявано от г-н Мирко Шваниц, носител на наградата Кудуглу за дарителство през 2012 година, който ще присъства на откриването на кухнята.

Дарението се осъществява с партньорството на Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" /НАРД/, представлявана от Ренета Венева. 

В КСУ "Св. Георги" се провеждат курсове за готвачи, помощник-готвачи и работници. Целта е чрез новото оборудване да бъде създадена учебна кухня, а в перспектива - и социално предприятие.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-uchebno-profesionalna-kuhnya-za-obuchenie-na-mladezhi-385204
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.