За 37-и път Факултетът по дентална медицина раздава дипломи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 05.10.2012Коментари ()1707
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тържествената промоция на 110 дипломанти лекари по дентална медицина от випуск 2012 е днес, 5 октомври, от 11.00 часа в зала "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина - Пловдив (бул. Хр. Ботев" №3). 

Това е 37-мия випуск в историята на факултета. Първата промоция на стоматолози от пловдивски Медицински университет е била през далечната 1976 година. След връчването на дипломите своите Хипократови клетви ще положат 110-сет студенти, завършили шестгодишното си обучение във Факултета по дентална медицина, които от този ден ще бъдат с професионална квалификация "магистър-лекар по дентална медицина". Осем дипломанти завършват с отличен успех от следването. Сред завършващите чуждестранни студенти са граждани на Гърция, Македония, Сърбия, Молдова, Турция и Израел.

Ректорът на Университета проф. д-р Стефан Костянев, дмн ще поздрави дипломантите от името на академичната общност. Водещ на церемонията по традиция е Деканът на Факултета - доц. д-р Георги Тодоров, дм, а за промотор (връчва дипломите и обявява завършилите за "лекари по дентална медицина") е избран - проф. д-р Стоян Владимиров, дм, ръководител на катедрата по Оперативно зъболечение и ендодонтия. 

На тържеството като официални гости се очаква да присъстват министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, председателят на Български зъболекарски съюз (БЗС) - д-р Борислав Миланов и други.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-37-i-put-Fakultetut-po-dentalna-medicina-razdava-diplomi-385469
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.