Задържаха за 72 часа пловдивски адвокат за крупна измама
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:46 / 11.10.2012Коментари ()7750
© Plovdiv24.bg
Задържаха за 72 часа пловдивски адвокат и още петима за крупна измама, съобщи прокурор Галина Андреева, говорител на прокуратурата. Размерът на измамата е над 2 милиона лева. Наблюдаващият прокурор тепърва ще установява на кои от задържаните да бъде поискана постоянна мярка за задържане. Лицата са действали през тази година в съучастие, като са извършвали опити за измама на кредитни институции за теглене на кредити. 

Те са обвинени и за неверни документи. Делото е образувано още през юни от Окръжна прокуратура по разработка на ДАНС. Обвиненията са били повдигнати снощи и за всеки задържан има повдигнати по две обвинения. По първото обвинение законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 10 000 лева, а по второто - от 1 до 8 г. затвор и възможност за конфискация на половината от имуществото.

Обвиняемите са работили с фирми в качеството си на техни представители, а някои като техни помагачи. Задържаните са адвокатът Борислав Златанов, счетоводителката Анна Парпарова, съпругът й Кънчо и дъщеря им Мария. Техни съучастници са Георги Чобанов и Иво Хлебаров.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zadurzhaha-za-72-chasa-plovdivski-advokat-za-krupna-izmama-386831
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.