Пловдив отбелязва Международния ден за борба с глада
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 16.10.2012Коментари ()1510
© Plovdiv24.bg
През 1947 г. в Квебек, Канада, Организацията по прехраната и земеделието към ООН обявява 16 Октомври за Международен ден за борба с глада. На този ден са направени редица опити да се намали броят на гладуващите хора по целия свят.

Разработвани са редица хранителни програми, подходящи селскостопански политики и дългосрочни проекти. Като най-голямата и стара хуманитарна организация, Червеният кръст развива дейности в тази област. Понякога като основен инициатор, а друг път като партньор в подкрепа на най-бедните страни или такива, които са засегнати от природни бедствия и военни конфликти. 

През 2012 г. за 11-та поредна година в инициативата за отбелязване на 16 октомври се включва и Българският Червен кръст.

Дейности на БЧК - Пловдив:

Областен съвет на БЧК - Пловдив отбелязва Международния ден за борба с глада 16 октомври.

Акцията ще бъде проведена съвместно и с благословението на Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай, който ще отслужи молебен.

Събитието ще се проведе днес от 11:00 часа в храм "Св. Марина", а след това ще се раздават хранителни пакети в двора на църквата на социално слаби лица.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Plovdiv-otbelyazva-Mezhdunarodniya-den-za-borba-s-glada-387784
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.