Обсъдиха зимното поддържане на републиканските пътища в областта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 16.10.2012Коментари ()1733
© Plovdiv24.bg
Готовността за предстоящото зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в областта - това бе темата на състоялото се регионално съвещание на ръководствата на ОД МВР-Пловдив, ОО "КД-ДАИ, Областно пътно управление, Дирекция 112 - отдел Кърджали и фирми, ангажирани по сключени договори за зимно поддържане. На работната среща е било докладвано, че до момента необходимите количества сол за поддържане на автомагистрала "Тракия" са в наличност, за останалата част от републиканската мрежа 3/5 от необходимата сол ще бъде доставена до края на октомври, а останалото количество - през ноември. 

Освен това все още има пътни участъци с неремонтирани дупки и други неравности, както и участъци без положена хоризонтална маркировка. Представителите на полицията са повдигнали въпроса и за своевременното излизане на снегопочистващата техника. В отговор е станало ясно, че през предстоящия зимен сезон път I-8 бъде поддържан с две машини повече. Ще бъде засилен и контролът над служителите за своевременното им излизане по трасето при снеговалеж. 

И още - през сезон 2012-2013 толерантността на полицейските органи към проблемите по снегопочистването ще бъдат сведени до минимум - освен законовите възможности за предупреждения и разпореждания ще бъдат налагани и актове при установяване на необосновано забавяне на почистването и опесъчаването при поледици, или при други нарушения, довели до предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. 

На работната среща е било акцентирано и върху добрите практики за превенция преди и по време на усложнение пътна обстановка. Отчетено е било и доброто взаимодействие с органите на ОО"КД-ДАИ"-Пловдив, споделен е бил и положителният опит за взаимни проверки на техническата изправност и оборудването на тежкотоварните автомобили за движение в зимни условия. Този опит ще се ползва и сега при съвместната работа на отделните институции особено в районите на автомагистрала "Тракия", път I-8 и планинските райони. 

Участниците в срещата са дискутирали и въпроса за липсата на техника за отстраняването на закъсали и аварирали тежкотоварни моторни превозни средства. В отговор представителите на Агенция "Пътна инфраструктура" са дали уверение, че на този проблем ще бъде намерено решение и че от агенцията ще бъдат отпускани допълнителни средства за всеки конкретен случай. 

Общо е било мнението, че в случаи на аварии ще се вземат мерки за евакуиране на водачите и пътниците, а извличането на авариралото моторно превозно средство да става на първата близка отбивка, без да се застрашава движението.


Още по темата: общо новини по темата: 154
16.04.2013 »
16.04.2013 »
27.03.2013 »
26.03.2013 »
13.03.2013 »
10.03.2013 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obsudiha-zimnoto-poddurzhane-na-republikanskite-putishta-v-oblastta-387936
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.