Кметът на Първомай: Общината и бизнесът работят активно по оперативните програми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:40 / 25.10.2012Коментари ()1283
© Plovdiv24.bg
"Община Първомай винаги е била активна в работата си по оперативните програми и може да се похвали с доста добри постижения и резултати с проекти по тях. Бизнесът при нас също работи добре. В тази връзка такива информационни дни, които Областен информационен център - Пловдив провежда по места, са изключително важни и полезни, както за нас, така и за бизнеса". Това обяви кметът на града Ангел Папазов при откриването на информационен семинар под мотото "ДА създаваме заедно", организиран и проведен от Областен информационен център - Пловдив в Първомай.

Община Първомай е приключила и реализирала успешно 10 проекта по оперативните програми. В тя момента работи активно по други 9 текущи проекта по 3 оперативни програми - "Регионално развитие", "Административен капацитет" и "Развитие на човешките ресурси", както и по Програмата за развитие на селските райони. Освен тях, в най-скоро време ще започне работа на проект по схемата "Помощ в дома" по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Очаква се подписване на договор по него. Общината има подадени проектни предложения и по проекти за водния цикъл и за маркетинг на туристическите продукти.

Ангел Папазов заедно с експерта по европроекти към общината Петя Калоферова, представиха добри практики от успешно реализирани проекти, финансирани по оперативните програми. 

Информационният ден в Първомай премина при подчертан интерес. Близо 50 представители на широката общественост, бизнеса, неправителствени организации, местната власт, национални и регионални медии се запознаха в аванс за следващия програмен период 2014 - 2020 година, приоритетите в бъдещата Кохезионна политика и оперативните програми в България, както и за 10-годишната стратегия за растеж на Европейския съюз "Европа 2020". 

Бяха представени отворени и предстоящи схеми за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от оперативните програми като акцент бе даден на две актуални схеми - "Енергийна ефективност и зелена икономика" и "Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодателите". На форума бе споделен опит от "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Purvomai-Obshtinata-i-biznesut-rabotyat-aktivno-po-operativnite-programi-390141
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.