Десислава Желязкова инспектира реконструкцията на микрорайон в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 08.11.2012Коментари ()2416
©
Реконструкцията на микрорайона в карето между улиците "София", "Дрян", "Гергана" и "Солунска" в район "Западен" върви по предвидените планове. Това констатира кметът на района Десислава Желязкова на поредната си проверка. Техническият ръководител на строежа увери Желязкова, че предвид темпото на работа обектът може да се открие в предвидения срок - в началото на декември 2012 година.

Успешно са положени всички подземни комуникации, в това число и ВиК мрежата, в момента се полагат подземните пластовете на уличната настилка, предстои асфалтирането и изграждането на тротоарите. Реконструкцията даде възможност и ще бъдат осигурени максимален брой паркоместа за МПС, предвид намиращите се в района обществени заведения - ДКЦ-4, Детска градина и детска млечна кухня.

Първата копка на обекта бе направена от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на района Десислава Желязкова на 3 октомври 2012 година. Проектът предвижда цялостно обновяване на терена, оформяне на градинките и озеленяването им, изграждане на възможно най-много паркоместа, без това да е за сметка на зеленината.

За първия етап от обновяването на микрорайона са осигурени около 200 000 лева от бюджета на община Пловдив. Реконструкцията ще продължи поетапно и през следващата година.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Desislava-Zhelyazkova-inspektira-rekonstrukciyata-na-mikroraion-v-Zapaden-393421
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.