Броят колко пъти може да прави секс българският мъж
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:20 / 11.11.2012Коментари ()10136
©
Колко пъти може да прави секс българският мъж и до колко години е способен да става татко ще изследват лекарите в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение. От понеделник започват безплатни прегледи за нивото на тестостерона на всеки, който пожелае, над 45-годишна възраст.

Стресът срива половата мощ на мъжете, но като цяло българинът все още се представя много добре спрямо представителите на силния пол в останалите европейски страни. Това коментира ендокринологът д-р Петя Ангелова от болницата, която осъществява проучването. Лекарката поясни, че с всяка изминала година над 45 нивото на тестостерона пада с 1 процент. При силен стрес обаче е напълно възможно да започне да намалява и до 2 на сто за същия период.

Намаляването на половия хормон не удря само сексуалността, той може да доведе до отслабване на паметта, стопяване на мускулите, лесна уморяемост и раздразнителност, нарушения в съня и депресия, каза още д-р Петя Ангелова.

Освен това в резултат на дефицита му човек затлъстява, вдига кръвно, кръвната му захар се увеличава, а опасността от инфаркти нараства значително, поясни ендокриноложката.

Нашенецът не дава засечки в леглото и на 70-годишна възраст. За това признават и жените. 66% от тях са единодушни, че българинът е безотказен любовник, при него не се получават фалове, но е малко припрян и стиснат на ласки, показва още проучването.

Мъжете твърдят, че правят секс всеки ден, докато само 49,8% от жените потвърждават, че е така. Същевременно над 80 на сто от сънародничките ни не крият, че изпитват удоволствие и се чувстват напълно задоволени след акта.

Стресът във всекидневието е водеща причина за несполуките в леглото, независимо колко редки са те. Това твърдят 39% от запитаните мъже и 47% от запитаните жени. Несигурните доходи и безпаричието са втората причина за епизодичните неудачи, споделят 15,6 на сто от мъжете и 13,7 на сто от жените. Да вземат хапче за потентност са склонни предимно по-младите - между 25 и 40 години. Не липсват и нашенци, които са на мнение, че партньорката също е виновна за незадоволителния секс. Те обаче са една 15,8% от запитаните общо 22 134 души.


Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Broyat-kolko-puti-mozhe-da-pravi-seks-bulgarskiyat-muzh-394112
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.