Собственик на автосалон в Пловдив ще бъде съден за измама за над 3 млн.лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 12.11.2012Коментари ()21459
© Plovdiv24.bg
Собственик на автосалон в Пловдив ще бъде съден за измама за над 3 милиона лева. Това съобщи прокурор Галина Андреева, говорител на прокуратурата в Пловдив. Освен собственика на автосалона Любомир Бакърджиев в схемата е участвал и Николай Маринов, негов приближен. Схемата е развивана от 2007 година до месец октомври 2008 г.. Двамата са били посредници при отдаване на автомобили на лизинг, като дружество, което е отдавало автомобилите ги е наело като посредник, който да доставя возилата. 

Вместо да доставят автомобилите, двамата са предоставяли сключени с трети лица лизингови договори. Дружеството лизингодател е превеждало цялата сума на пловдивските бизнесмени, за да могат те да доставят автомобилите на третите лица. Голямата част от сключените от тях договори обаче са били фалшиви, а парите, които те са получавали от дружеството са били прибирани от тях. Единият от двамата е внасял авансово част от сумата, за да заблуди лизингодателя, че действително има сключени договори с определени лица. 

Сумите са варирали от 7000 лева до 300 000 лева. Срещу Любомир Бакърджиев и Николай Маринов е внесен обвинителен акт в съда. Те са с наложена мярка за неотклонение " парична гаранция" в размер на по 15 000 лева за всеки от тях. Тъй като класификацията на престъплението е измама в особено големи размери, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 8 години. Може да бъде постановена и конфискация на имущество, каза Андреева. Една част от хората, чиито имена са били ползвани при договорите, които са били фалшиви, изобщо не са знаели за измамата. Те са разбрали това едва, когато са започнали да получават изпълнителни искове, след заведеното дело от лизингоподателя. За съдебния процес са призовани над 22 свидетели и експерти.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenik-na-avtosalon-v-Plovdiv-shte-bude-suden-za-izmama-za-nad-3-mlnlv-394402
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.