Проект запознава учениците в "Южен" как по-лесно да си изберат професия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 16.11.2012Коментари ()1278
© Plovdiv24.bg
Училищата в район "Южен" започнаха работа по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и със съдействието на Регионален Инспекторат по Образование - Пловдив. Насочен е към учениците от I до XII клас, като темите за отделните възрастови групи са много интересни и лесно достъпни.

Упражненията са увлекателни и целят да запознаят учениците със съществуващите възможности за развитието на личните им планове в посока към избор на професия. За най-малките ученици от I до IV клас някои от темите са: "Пътят на хляба до нашата трапеза", "Имената на професиите" и др. За учениците от V до VIII клас - "Кои ценности са важни за мен", "Как да разпозная моите умения", "Моите силни и слаби страни", "Типове личности и професии" и др.

За най-големите ученици част от темите са "Има ли лесни решения", "Моето първо интервю за работа", "Как да се справя с конфликт на работното място" и др. Директорите в училищата на територията на район "Южен" изявиха желание да се включат в проекта, защото той ще помогне на децата да осъзнаят необходимостта от формирането на конкретни умения и ще ги улесни в избора им на образование и професия.

"Изчакваме родителите да подпишат заявленията за участие в обучението и стартираме във всички училища. Сигурна съм, че учениците с удоволствие ще дебатират по темите, защото са интересни и ще провокират мисленето им" -  заяви гл. експерт по образование в район "Южен" П.Шаркова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Proekt-zapoznava-uchenicite-v-Yuzhen-kak-po-lesno-da-si-izberat-profesiya-395435
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.