Днес се навършват 23 години от първия свободен митниг след промените у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 18.11.2012Коментари ()3025
©
На 18 ноември се навършват 23 години от първия свободен митинг след промените у нас, организиран от независими граждански сдружения, които тогава поискаха смяна на тоталитарната система. На митинга през 89-та, 8 дни след свалянето от власт на Тодор Живков, в София над 100 хил. души от всички възрастови и социални групи се включиха в един от най-мащабните за страната ни протестен митинг.

В него имаше както граждани, така и хора от провинцията, дошли специално за събитието. Точно 23 години по този повод гражданско непартийно Движение Модерна България организира голяма дискусия на тема "18 ноември - гражданската енергия за промяна 23 години по-късно".

Участие в кръглата маса ще вземат eмблематични лица на демократичните промени и основни оратори на първия свободен митинг. Те ще говорят за гражданската енергия за промяна тогава и сега, за посоката, в която върви страната днес, за ролята на гражданските организации, като катализатор на реформите. Участие ще вземе първият демократично избран президент на Република България д-р Желю Желев.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-se-navurshvat-23-godini-ot-purviya-svoboden-mitnig-sled-promenite-u-nas-395777
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.