Изберете си къде да празнувате Нова година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 29.11.2012Коментари ()2297
©
Нова година е един от най-забавните и най-чакани празници през годината. Без значение от възрастта, пола или религията, Нова година се чества навсякъде по света. Дали с бутилка шампанско или свещ в ръка, няма никакво значение, защото най-важното по време на новогодишната нощ е, че всички хора са усмихнати и се забавляват заедно. Ако все още не сте решили къде да прекарате празника, тук ще ви предложим някои от най-известните дестинации за посрещане на Нова година 2013 които са на пазара.

Нова година в Турция

Турция е една гостоприемна страна, която Ви предлага цветове и контрасти, подправки и аромати, които ви канят да се насладите на естествената красота и древни градове, оживени фестивали и топлото гостоприемство на турския народ. С впечатляваща инфраструктура от модерни хотели, ресторанти, международни летища, туристически бюра и информационни центрове, които правят престоя Ви по време на Нова година в Турция много спокоен и комфортен. Независимо дали предпочитате дълга разходка по пенливите плажове, наслаждавайки се на морския бриз, или изучаване на местните туристически обекти, страната определено е една от най-красивите по Средиземноморието. Офертите за Нова година 2013 в Турция са доста разнообразни, като за пътуването може да избирате между самолет, автобус или собствен транспорт. Най-желаната дестинация за новогодишната нощ - Анталия може да посетите с полет от Варна или София, както и със собствен транспорт. Други привлекателни новогодишни дестинации в Турция са курортите Мармарис и Кушадасъ, които е най-добре да посетите с автобус. Ако пък искате да посрещнете Нова година 2013 в разкошния Истанбул, то е желателно да го направите с автобус или собствен транспорт, защото Истанбул е изключително близко до страната ни и не е нужно да плащате за самолетни билети.

Нова година в Гърция

Гърция е една от любимите новогодишни дестинации на много наши сънародници и определено има защо да е така. Това е една прекрасна страна, радваща се на благоприятния средиземноморски климат, хилядолетната си история и забележителната природа. Новогодишните оферти за Гърция са много разнообразни, като основните предложения са за Солун, Халкидики, Паралия Катерини и Кавала. Всички тези дестинации може да посетите със собствен транспорт или автобус, като цените на билетите са на относително добри цени. Ако се чудите, как ще достигнете остров Халкидики с автобус или кола, не се притеснявайте Гърция има хиляди острови, а голяма част от тях се обслужват от фериботи. Солун, Паралия Катерини и Кавала са лесно достъпни със автобус или собствен транспорт, защото Гърция има прекрасни магистрали, за които ние българите винаги сме мечтали.

Нова година в Дубай

Дубай - приказката на арабския полуостров, най-модерният град и любима дестинация на милиони по света. За него може да се каже много и то само хубави неща. В последните години страната нашумя, като топ дестинация за посрещане на Нова година и притокът на български туристи към нея не закъсня. Тази година офертите за Нова година 2013 в Дубай са на туристическия пазар още от лятото, а възможностите за отсядане са наистина много. Пътуването до емирството се извършва със самолет, разбира се, а основното летище, което се използва е летище София. Полетът до Дубай е с продължителност около 5 часа и още с кацането на летището в Дубай ще разберете, защо това е най-модерният град в света. Препоръчваме Ви да резервирате самолетни билети за чартърни полети за Дубай, така няма да губите излишно време в прехвърляния и ще се отдадете на арабската приказка напълно.

Нова година в Малта

Mалта е островна държава, разположена в централната част на Средиземно море. Известна със своите дълги лета, приятелски настроени хора, кристално чисто синьо море и над 7000 години история, Малта е една прекрасна дестинация за посрещане на Нова година 2013. Островът е благословен с едни от най-благоприятните климатични условия по цялото Средиземноморие. Климатът е типично средиземноморски с горещо, сухо лято, топла есен и прохладна зима. Дори по време на Нова година времето е топло, а сняг тук никога няма да видите. Няма значение дали търсите новогодишна екскурзия или забава, Малта ще успее да задоволи всеки ваш каприз. Тазгодишните оферти за Нова година в Малта със самолет, са много изгодни като възможностите за заминаване са 2 - от София или от Варна. Малта е островна страна и затова пътуването със самолет е най-удобният и естествено най-бърз начин за достигане на страната. Самолетните билети за Нова година в Малта са още по-евтини, ако ги резервирате поне месец преди полета, така ще спестите доста пари от пътуването.

Нова година в Дубровник, Хърватска

За Дубровник може много да се каже и изпише, но това е град който просто трябва да видите. С огромните си крепостни стени, красиви заливи, запълнени с яхтени пристанища, тюркоазените води на Адриатическо море и невероятната си природа, Дубровник е най-желаната дестинация за посрещане на Нова година 2013 в Хърватска. Известен още като "Перлата на Адриатика", Нова година в Дубровник се празнува с много танци, веселия, питиета и само положителни емоции.

Благодарение на летището, разположено само на около 15 км от града, най-удобният начин за достигане на града е със самолет. Самолетните екскурзии за Нова година в Дубровник по-принцип са доста скъпи, но ако направите резервацията си по-рано, ще се възползвате до около 20% отстъпка от цената. Ако пък предпочитате да посетите Дубровник с автобус или собствен транспорт, ще Ви излезе доста по-евтино, но за сметка на това ще изгубите много време в пътуване.

Нова година в Тунис

Тунис е интересна новогодишна дестинация, в която ще откриете красиви плажове, златно слънце, изключителна култура,традиции и богато историческо наследство. Положила началото си още от древния град Картаген, с хиляди години история, величествена пустиня и красивите средиземноморски плажове, Тунис е една от най-известните дестинации за посрещане на Нова година в Африка. В тази земя на красиви и екзотични пейзажи, може да се насладите на изгрева над Сахара, или на вкусни гурме ястия в някой от луксозните хотели по Средиземноморието. Тунис е разположена на друг континент, затова пътуването към страната се извършва със самолет. Изгодни оферти за Нова година в Тунис отново се предлагат още от лятото. Офертите за Нова година в Тунис са за два от най-известните курорти в страната, а именно Сус и Хамамет. Полетите се извършват от летище София, и са около два часа.

Още оферти за Нова Година



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Izberete-si-kude-da-praznuvate-Nova-godina-398617
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.