Пловдив приема национална танцова фиеста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 30.11.2012Коментари ()1384
©
Днес от 11 ч. ще се даде стартът на поредната национална танцова фиеста. Отново Пловдив става град на танците и отново мол "Галерия Пловдив" се превръща в онази изискана сцена, от която не един танцов талант ще отнесе спомен за града ни. Националният танцов форум се организира поредно от Сдружение за спорт, култура и изкуство "Немезида", ръководено от Марияна Данева. 

Форумът ще се проведе в дните от днес до 2 декември. Правилникът и правилата на фестивала са съобразени с изискванията на IDO /правилникът на международната танцова организация/. За провеждането на форума съдействие оказват мол "Галерия Пловдив" и "Сиенит Холдинг".

Пищност в костюмите, ефектна музика и още куп изненади са приготвили участниците от над 15 града на България. 
 
Програма:

Първи ден - състезават се категории мажоретни състави и хип хоп. Втори ден - на сцената имат думата фолклорните състави и класиката. Трети ден - характерните танци и танцовото шоу ще добавят към венеца на невероятният по рода си фестивал "Децата ни танцуват".

Организаторите издадоха, че авторитетното жури е в състав проф. Мехмедов, проф. Луканов и доц. Д-р Антон Андонов. Видните специалисти в областта на танцовото изкуство ще журират талантите на възраст от 9 до 18 г. Присъствието на респектиращото жури е сериозна заявка, че този фестивал се провежда на високо ниво и е мерило за качество.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-priema-nacionalna-tancova-fiesta-398787
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.