Газова експлозия е станала в шахтата, в която децата от Тюркмен са хвърляли пиратки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 03.12.2012Коментари ()2939
© Plovdiv24.bg
Газова експлозия е станала в шахтата, в която трите деца от пловдивското село Тюркмен са хвърляли пиратки, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. При инцидента през уикенда пострадаха три момчета, едното от които още е в кома.

От събота следобед до днес полицията е направила два огледа на местопроизшествието. Назначена е експертиза, която да установи причината за експлозията, но тя все още не е готова. До този момент децата не са разпитани заради нараняванията.

Николай и Християн са излезли от шока и състоянието им е стабилно. Лекарите продължават да се борят за живота на Стелиян, който е с тежки изгаряния и е в кома. И медици, и прокурори се съмняват, че само пиратки са предизвикали тежките травми.

Проф. Иван Трайков, началник на Клиниката по изгаряния в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив заяви: 

"Може би е имало и нещо вътре, защото пиратката... Ние сме имали много пациенти, особено по Коледа и Нова година. Апелираме да внимават децата с тези пиратки - откъснати пръстчета, изгаряния. Но това е взрив. Може би е имало задържани газове, но това ще го кажат специалистите."

Галина Андреева-Минчева - говорител на Окръжна прокуратура каза: "Експертите, посетили мястото на инцидента, са на мнение, че се е случила газово-обемна експлозия, което означава, че от гниене на материали от химически вещества от различни неща може да се получи газът, който се е взривил и от това е възникнала експлозията. От мястото са иззети множество материали, които са предадени за експертиза, която да установи конкретната причина за тази експлозия."

Източник: БНТ



Още по темата: общо новини по темата: 8
12.12.2012 »
10.12.2012 »
04.12.2012 »
03.12.2012 »
02.12.2012 »
01.12.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gazova-eksploziya-e-stanala-v-shahtata-v-koyato-decata-ot-Tyurkmen-sa-hvurlyali-piratki-399622
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.