Ден на отворените врати в пловдивската пожарна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 04.12.2012Коментари ()1425
© Plovdiv24.bg
Ден на отворените врати организират служителите от ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив по повод Международния ден на доброволеца - 5 декември. В сряда във времето от 10 до 12 часа в районните служби на управлението ще се демонстрира пожарна и спасителна техника и ще бъде представена кампанията за набиране на доброволци и тяхната роля при овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. 

От 12 часа същия ден служителите на ОУ ПБЗН и доброволци ще проведат трудов ден за обособяване на бъдещия клуб на доброволеца на ул."Никола Петков" в Пловдив /след църквата Св.св. Петър и Павел" в южната част на хълма "Бунарджик"/.

Международният ден на доброволеца е посветен на хората, които безвъзмездно помагат за подобряване живота на нуждаещите се. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважение и благодарност към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място. 

Създаването и развитието на доброволните формирования е една от нашите стратегически цели. Факт е законовата рамка, на чиято основа тече регистрацията на доброволните формирования.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Den-na-otvorenite-vrati-v-plovdivskata-pozharna-399734
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.