Над 200 проверки извършиха експертите на РИОСВ-Пловдив през ноември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 05.12.2012Коментари ()938
© Impact Press Group
Над 200 проверки на 183 обекта извършиха експертите на РИОСВ-Пловдив през изтеклия месец. За отстраняване на констатираните нарушения са дадени 161 предписания. През ноември са съставени 8 акта, издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 18 700 лв. и са наложени три санкции - една еднократна в размер на 1 439 лв. и две текущи месечни санкции в общ размер 5 252, 84 лв. на месец. 

Пет от съставените актове са за неизпълнени предписания, дадени при предишни проверки. Наказателните постановления са издадени предимно за неизпълнени предписания за почистване на нерегламентирани замърсявания, за изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми, за заустване на отпадъчни води без разрешително, за непровеждане на собствени периодични измервания на емисиите на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух и др.

В резултат на контролната дейност през месеца е преустановено запрашаването на атмосферния въздух от "Агрипланет" ЕООД, с. Шишманци след изпълнение на предписание да се преустанови дейността до монтиране на пречиствателни съоръжения към мобилните сушилни на дружеството, изпълнено е и предписанието за почистване на площадката на "Екарисаж Пловдив" АД, като са демонтирани и мазутни баки, доскоро източник на неприятни миризми. 

Млекопреработвателното предприятие на ЕТ "Бонитрекс - Наско Бончев" край асеновградското село Долнослав изпълни предписание да обзаведе обекта с пречиствателна станция за биологично пречистване на отпадъчните води, за да прекрати замърсяването на р. Сушица. Предстои въвеждането на станцията в редовна експлоатация с акт 16.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-200-proverki-izvurshiha-ekspertite-na-RIOSV-Plovdiv-prez-noemvri-400099
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.